Recepty pro odšťavňovače JuicePresso

Ovocné džusy

image stáhnout .PDF

Pomerančový džus

Pomeranče obsahují především vitamin C a beta-karoten. Tyto vitamíny zpomalují stárnutí, posilují imunitní systém a zvyšují odolnost proti nemocem a rakovině.

image image image

TIP: Pokud znovu nalejete vyrobenou šťávu do odšťavňovače, získáte jemnější džus s menším zbytkem vlákniny.

image stáhnout .PDF

Jablečný džus

Jablka jsou bohatá nejen na vitamíny a minerály, ale mají též preventivní účinky proti rakovině. Obsažená vlákna pektinu jsou vhodná pro rovnováhu trávení. Kyselost podporuje trávení a vstřebávání železa. Kyselina citronová obsažená v jablkách zmírňuje stres a únavu a je účinná v péči o pleť.

image image image
image stáhnout .PDF

Ananasový džus

Ananas je tropické ovoce s vysokým obsahem cukru a je dobrý při léčbě únavy. Je také účinný při odbourávání proteinových enzymů, urychluje trávení a léčí artritidu. Obsahuje velké množství vitaminu C, který je účinný na problémy s kůží.

image image image

TIP: Ananas je sladký a voňavý a je možné ho míchat i se zeleninovými džusy.

Zeleninové džusy

image stáhnout .PDF

Mrkvový džus

Mrkev je plná beta-karotenu a vitamínu A. Chrání zrak a má preventivní účinky před rakovinou a stárnutím. Mrkev má též pozitivní účinky na zdraví pokožky.

image image image

TIP: Oranžová barva mrkve může zabarvit rotační stěrku odšťavňovače, ale barva se vyplaví přirozeně při dalším používání jiných ingrediencí.

image stáhnout .PDF

Tomatový džus

Rajčata byla vybrána časopisem Time jako jedny z deseti nejzdravějších potravin. Lykopen, který je obsažen v rajčatech, je vysoce efektivní v prevenci proti stárnutí a rakovině. Rajčata mají nízký obsah kalorií, takže jsou ideálním dietním pokrmem a jsou užitečná v prevenci proti vysokému krevnímu tlaku a krevním sraženinám.

image image image

TIP: Cherry rajčata jsou menší než běžná rajčata, ale bohatší na živiny a kalorie. Přesto oba druhy rajčat celkově obsahují velmi málo kalorií, proto jsou vhodné pro nejrůznější diety.

image stáhnout .PDF

Brokolicový džus

Brokolice obsahuje selen, protirakovinotvorný prvek. Brokolice je také bohatá na betakaroten a další minerály, které zpomalují stárnutí a působí proti civilizačním chorobám.

image image image

Zmrzliny

image stáhnout .PDF

Jogurtová zmrzlina

Zmrzlina vyrobená smícháním čerstvé ovocné šťávy s jogurtem

Vhodné ovoce pro přípravu jogurtové zmrzliny: jablka, pomeranče, ananas, hrozny, jahody

Pomeranče obsahují především vitamin C a beta-karoten. Tyto vitamíny zpomalují stárnutí, posilují imunitní systém a zvyšují odolnost proti nemocem a rakovině.

image image image image

TIP: Plody, které mají kyselou chuť, jako například pomeranče nebo ananas, je lépe smíchat s bílým jogurtem, než s odtučněným mlékem nebo smetanou.

image stáhnout .PDF

Přírodní zmrzlina

Přírodní zmrzlina se vyznačuje harmonií sladkého ovoce a jemného mléka

image image image
image image image

TIP: Odtučněné mléka v prášku je suchý produkt, který pomůže napodobit chuť zmrzliny jakou koupíte v obchodě, ale při zajištění nízkého obsahu tuku. Použití sušeného odstředěného mléka vám zajistí méně kalorií než při použití běžného mléka v prášku.

Vaření

image stáhnout .PDF

Kečup


image image image
image image image
image stáhnout .PDF

Hroznový džem


image image image
image image